24/7 eTV BreakingNewsShow : Pritisnite dugme za jačinu zvuka (donji lijevi dio video ekrana)
Afrički odbor za turizam Airlines aerodrom Asocijacije Vijesti avijacija Najnovije međunarodne vijesti Najnovije vijesti o putovanjima Poslovna putovanja Vladine vesti LGBTQ Vijesti iz industrije sastanaka sastanci vijesti ljudi Press Announcements Obnova bezbjednost Najnovije vijesti iz Singapura turizam transport Ažuriranje odredišta putovanja Putničke tajne Travel Wire vijesti Trenutačno popularno Najnovije vijesti iz SAD -a Various News

Kako možete uticati na budućnost vazduhoplovstva?

vijay
vijay

Svjetska turistička mreža nastala je iz osnovnih inicijativa poznatih kao obnova.travel.
Vazduhoplovni veteran Vijay Poonoosamy, bivši potpredsjednik Etihad Airways-a, sada vodi zrakoplovnu interesnu grupu WTN-a. Prva sesija mozga zakazana je za članove WTN-a i javnost koji će učestvovati 20. i 22. januara.

Print friendly, PDF i e-pošta

Novoosnovani zrakoplovna interesna grupa Svjetske turističke mreže (WTN) formira se i vi ste pozvani.

Prema WTTC-u više od 174 miliona radnih mjesta u putovanjima i turizmu izgubljeno je globalno, a globalni BDP izgubio je više od 4.7 bilijuna dolara od putovanja i turizma u 2020. godini.

Vlade su do sada podržavale aviokompanije sa 173 milijarde američkih dolara, ali za IATA aviokompanije imaju dugove veće od 651 milijarde američkih dolara i izgubile su 118.5 milijardi američkih dolara u 2020. godini.

Stalni bolni i ekonomski gubici, nepredvidljivost Covid-19 i njegovih sojeva i valova, rizici od zaraze ili kontakta s nekim ko jeste, testovi i karantena na oba kraja leta, rizici zaključavanja na oba kraja leta i povećana svijest o klimatskim promjenama nesumnjivo će utjecati na želju i sposobnost ljudi da se prepuste diskrecionom putovanju zrakoplovom čak i kada se otvore granice.

Na putovanja u vezi s poslom također će utjecati jer tvrtke i dalje trpe, posvuda se smanjuju budžeti i sve više ljudi prihvaća pogodnosti i nove mogućnosti isplativih virtualnih alata.

Niko ne zna kako će se sve ovo odigrati, ali svi se moramo probuditi činjenice da NOVO normalno traži NOVO razmišljanje kako bi pronašlo NOVA rješenja. Pored inovacija i digitalizacije, postoji sve veća potreba za stvaranjem sigurnog, sigurnog i društveno održivog, ekološki i ekonomski održivog modela putovanja i turizma vođenog vrijednostima.

Vazduhoplovna grupa Svjetske turističke mreže pruža siguran i uključiv prostor zainteresiranim stranama u putovanjima i turizmu da otvoreno razgovaraju o strahovitim izazovima koji pogađaju vazduhoplovstvo i da pomognu u obnovi povjerenja u pouzdanost, sigurnost, sigurnost, predvidljivost i pozitivnu vrijednost putovanja u zajednici. & Turizam.

Članovi Svjetske turističke mreže i zainteresirani promatrači pozvani su na dvije prezentacije ideja i pitanja i odgovore kako bi razgovarali o budućnosti vazduhoplovstva.

PRVA SJEDNICA

19 januar 2020
- Havaji: 11.00

Srijeda 20 Januar 2020
- Kalifornija (PST): 1.00
- New York (EST): 4.00
- Argentina | Brazil: 6.00 sati
- UK | Portugal | Gana: 9.00 sati
- Njemačka | Italija | Tunis | 10.00
- Grčka | Jordan | Izrael | Saudijska Arabija | Kenija | Južna Afrika | 11.00 sati
- UAE 12.00 sati
- Sejšeli | Mauricijus 1.00:XNUMX
- Indija: 2.30
- Tajland | Jakarta: 4.00:XNUMX
- Hong Kong | Singapur | Bali 5.00
- Japan | Koreja 6.00
- Guam: 7.00
- Sydney: 8.00:XNUMX
- Novi Zeland: 10.00 sata

Kliknite ovde da se registrujete 


DRUGA SJEDNICA

Petak, 22. januara 2020
- Havaji (HST): 3.00:5.00 - Kalifornija (PST): XNUMX:XNUMX
- Denver (MST): 6.00
- Chicago (CST): 7.00
- New York (EST) | Jamajka: 8.00
- Argentina | Brazil: 10.00:XNUMX

Subota, 23. januara 2020
- UK | Portugal | Gana: 1.00 sati
- Njemačka | Italija | Tunis | 2.00
- Grčka | Jordan | Izrael | Južna Afrika | 3.00
- Saudijska Arabija: 4.00
- UAE | Sejšeli | Mauricijus 5.00
- Indija: 6.30 sati
- Tajland | Jakarta: 8.00 sati
- Hong Kong | Singapur | Bali, 9.00
- Japan | Koreja, 10.00 sati
- Guam: 11.00 sati
- Sydney: 12.00 sati
- Novi Zeland: 2.00 sata

Kliknite za registraciju 

Vijay Poonoosamy, Singapur, direktor je međunarodnih i javnih poslova QI Group, član izvršnog odbora Svjetske turističke mreže, neizvršni član odbora za upravljanje imovinom aviona Veling Group, član savjetodavnog odbora Svjetskog turističkog foruma Lucern, Kompanija za razvoj Crvenog mora i Zajednica službenika za strategiju Svjetskog ekonomskog foruma i Upravni odbor za rodni paritet. Vijay je bio generalni direktor Air Mauricijusa, izvršni predsjednik aerodroma Mauricijus i potpredsjednik za međunarodne poslove Etihad Airways-a. Predsjedavao je 4. svjetskom konferencijom o zračnom prometu ICAO-a, Komitetom za zračni transport Afričke komisije za civilno zrakoplovstvo i Odborom za industrijska pitanja IATA-e i Pravnim savjetodavnim vijećem.

Svjetska turistička mreža (WTN) globalna je mreža sa članovima turističke i turističke industrije u 125 zemalja.

Više informacija i informacije o članstvu: www.wtn.travel

Svjetska turistička mreža (WTM) pokrenuta od strane rebuilding.travel
Print friendly, PDF i e-pošta

O autoru

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz kontinuirano je radio u turističkoj i turističkoj industriji od kada je bio tinejdžer u Njemačkoj (1977).
Osnovao je eTurboNews 1999. godine kao prvi internetski bilten za globalnu industriju putničkog turizma.